آموزش درست کردن مربای بالنگ مخصوص با طعم بی نظیر در خانه

طرز تهیه مربای بالنگ

نحوه درست کردن مربای بالنگ مجلسی با طعم مخصوص و ماندگاری بالا

مربا یکی از روش‌های نگهداری از انواع میوه برای طولانی مدت است که از زمان‌های قدیم مورد استفاده همه انسان‌ها در سراسر جهان بوده و امروزه نیز از انواع مرباهای خوشمزه و رنگارنگ برای صبحانه، دسر، انواع کیک و شیرینی استفاده می‌شود.

مربای بالنگ یکی از مرباهای پر خاصیت و کمتر شناخته شده است که طعم به شدت خاصی دارد. بهتر است بدانید که میوه بالنگ از تیره مرکبات است و در طب سنتی برای خواص بی نظیری که دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درست کردن مربا در خانه، یکی از لذت بخش‌ترین کارهایی است که میتوان انجام داد. مخصوصا طبخ مربای بالنگ با بافت خاص و رنگ زیبا و از همه مهم‌تر، طعم بسیار بی نظیرش بسیار لذت بخش است. در ادامه با مجله آشپزی شادیما برای طبخ مربای بالنگ خوشمزه همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه مربای بالنگ با ماندگاری بالا

مواد لازم
بالنگ1 کیلو
شکر800 گرم الی 1 کیلو
آب لیمو ترش2 الی 3 قاشق غذا خوری
آببه میزان لازم

نکته: برای گرفتن تلخی بالنگ، باید در ادامه مراحل گفته شده را انجام دهید. بهتر است به مقدار مناسب آب سرد کافی برای 4 مرتبه قرار دادن بالنگ‌ها درون آن داشته باشید.

طرز تهیه مربای بالنگ خوشمزه و حرفه ای


مرحله اول (پوست گرفتن و خرد کردن میوه بالنگ)

طرز تهیه مربای بالنگ مخصوص را با شستن و پوست کندن میوه بالنگ شروع کنید. دقت داشته باشید که بهتر است پوست این میوه را به صورت نازک بگیرید و سپس روی تخته آشپزخانه قرار داده و به 4 قسمت تقسیم کنید و به خوبی گوشت بالنگ‌ها را جدا کنید.


مرحله دوم (قرار دادن بالنگ خرد شده درون آب سرد)

این مرحله بهتر است آنطور که دوست دارید بالنگ‌ها را برش دهید. برای این کار می‌توانید با چاقو یا حتی از قالب‌های متنوع استفاده کنید. در ادامه، یک طرف را از آب سرد پر کرده و میوه‌های بالنگ خرد شده را درون آن بریزید.

نکته: اجازه دهید این میوه به مدت 10 دقیقه درون آب سرد بماند.


مرحله سوم (جوشاندن یک قابمه آب)

نحوه آماده سازی مواد اولیه مربای بالنگ رو با انتخاب یک قابلمه مناسب برای گرفتن تلخی بالنگ‌ها ادامه دهید و سپس با توجه به حجم بالنگ‌ها، قابلمه را تا نصفه از آب پر کنید و اجازه دهید آب کاملا به نقطه جوش رسیده و قل قل بزند.


مرحله چهارم (نحوه گرفتن تلخی بالنگ)

در ادامه بالنگ‌ها را از آب سرد بیرون آورده و آبکش کنید و بلافاصه درون آب جوش قرار دهید، اجازه دهید 1 دقیقه بماند و سپس از آب جوش خارج کرده و آب کش کنید و دوباره درون آب سرد بریزید و بزارید 1 دقیقه بماند.


مرحله پنجم (ادامه دادن روند از بین بردن تلخی بالنگ)

برای گرفتن تلخی میوه بالنگ؛ باید این مراحل را 4 مرحله تکرار کنید. هر بار به خوبی بالنگ‌ها را آبکش کرده و از آب سرد به آب در حال جوش اضافه کنید و دوباره به آب سرد انتقال دهید تا به نوبت چهارم این حرکت برسید.


مرحله ششم (پختن بالنگ در آب جوش)

در آخرین مرحله از عوض کردن آب بالنگ ها، پس از این که از آب سرد خاج کردید باید آن ها را به مدت 10 الی 15 دقیقه داخل آب در حال جوش قرار دهید تا به خوبی نرم شوند و سپس آبکش کرده و دوباره داخل آب سرد بریزید.


مرحله هفتم (آبکش کردن میوه بالنگ)

این مرحله بهتر است پس از خنک شدن، به خوبی این میوه پخته شده را آبکشی کنید و در صورت تمایل، با پشت قاشق فشار دهید تا آب اضافی آنها به خوبی خارج شود تا برای ادامه کار و پخت مربا کاملا آماده باشند.


مرحله هشتم (درست کردن شربت)

برای درست کردن مربای بالنگ مخصوص، یک قابلمه برای پخت مربا روی حرارت قرار داده و حدود 4 لیوان (به نسبت مقدار استفاده شده بالنگ در این دستور) روی حرارت متوسط قرار دهید تا به نقطه جوش برسد.


مرحله نهم (اضافه کردن برای طبخ شربت)

در ادامه شکر را کم کم داخل قابلمه بریزید و به خوبی هم بزنید تا شکر کاملا حل شده و شربت غلیظ شود. در ادامه قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کاملا خنک شود و سپس بالنگ‌ها را داخل قابمه حاوی شربت بریزید.


مرحله دهم (پختن مربای بالنگ)

این مرحله به پخت مربا می‌رسیم. برای این کار قابلمه حاوی مربا را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا دوباره بجوشد. حدود 20 دقیقه صبر کنید و هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید.


مرحله یازدهم (مقدار به قوام رسیدن مربا)

بهتر است به صورت چشمی و بنا به سلیقه خود قوام مناسب این مربا را در نظر بگیرید و در دقایق آخر پخت، 2 قاشق آب لیمو ترش تازه بریزید تا از شکرک زدن مربا جلوگیری کند و 1 دقیقه بعد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.


مرحله دوازدهم (آماده شدن مربا)

مربای بالنگ خوشمزه‌ای که پختید دیگر آماده شده. بهتر است اجازه دهید تا مربا در دمای محیط به آرامی خنک شود و سپس داخل شیشه‌های استریل شده بریزید  و داخل یخچال نگهداری کنید.


نکات تکمیلی لازم برای تهیه مربای بالنگ مجلسی

  • پخت این مربا در چند مرحله انجام می‌شود و باید به خوبی تلخی میوه بالنگ را بگیرید.
  • گرفتن تلخی میوه بالنگ نیازمند انجام مراحلی است که میوه‌های بالنگ از آب سرد، به آب در حال جوش و برعکس منتقل شوند.
  • برای طعم بیشتر می‌توانید از گلاب، زعفران و هل هم در پخت این مربا استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید مربا ماندگاری بالایی داشته باشد، حتما شیشه‌های مربا را استریل کنید.
  • هنگام درست کردن شربت، به یاد داشته باشید که شربت شکر، پس از سرد شدن غلیظ‌تر می‌شود.
  • مقدار به قوام رسیدن مربا را با چشم در نظر بگیرید.
  • از آب لیمو برای شکرک نزدن مربا استفاده کنید و آن را در 1 دقیقه آخر پخت اضافه کنید.
  • به مقدار مناسب و با توجه به مقدار بالنگ‌ها، آب سرد برای 4 مرتبه و هربار عوض کردن آن داشته باشید.

نحوه استریل کردن شیشه مربا برای ماندگاری بیشتر

یکی از بهترین کارهایی که ماندگاری مربا را بیشتر کرده و در طولانی مدت، مزه و عطر و طعم مربا را به خوبی حفظ می‌کند، استریل کردن شیشه‌ای است که مربا را در آن می‌ریزید.

برای استریل کردن ظروف، بهتر است یک قابلمه را از آب پر کرده و بجوشانید و سپس حرارت را خاموش کرده و به آرامی شیشه‌های مربا را درون آب داغ قرار دهید و سپس خارج کنید.

در این مرحله شیشه‌های مربا را به صورت برعکس روی یک سطح قرار دهید تا در دمای محیط خنک شوند و سپس مربا را داخل آنها بریزید و با محکم کردن درب شیشه‌ها، داخل یخچال یا محیط خنک قرار دهید.


سخن آخر

در این مطلب از شادیما، طرز پخت مربای بالنگ را برای شما همراهان گرامی توضیح دادیم. در این دستور ما از طعم دهنده‌هایی مانند: گلاب، هل و زعفران استفاده نکردیم. اما شما بنا به سلیقه خود می‌توانید این مربا را با طعم دلخواه بپزید.

بهتر است بدانید که برای درست کردن میوه بالنگ باید ابتدا با توجه توضیخات بالا، تلخی این میوه را بگیرید و بعد به سراغ پخت آن و تبدیلش به یک مربای خوشمزه و خوش بو بروید.

آخرین بروز رسانی در: 2 شهریور 1402| توسط: پوریا زنگیشه