چگونه خود ارضایی را ترک کنیم؟


خودارضایی یا استمناء مسئله‌ای‌ست که اکثر دختران و پسران در سنین نوجوانی حتی اگر آن را انجام ندهند، هرازگاهی در فکرش هستند.

باورهای مذهبی، فرهنگی و سنتی جامعه‌ی ایران به‌شدت خودارضایی را رد می‌کنند و آن را حتی گناهی کبیره می‌دانند، اما این گناه کبیره در هر نسلی اکثر افراد را درگیر می‌کند.

درگیر شدن اکثر نوجوانان و جوانان به خودارضایی و همزمان دانستنِ این که خودارضایی کار بدی است، ذهن نوجوانان را مشغول می‌کند و احساس گناه به آن‌ها می‌دهد. علم پزشکی اما چیز دیگری می‌گوید.

در دهه‌های اخیر پژوهش‌های زیادی پیرامون خودارضایی صورت گرفته‌اند و اکثر پزشکان بر این باور هستند که خودارضایی نه‌تنها مضرات زیادی ندارد بلکه حتی فایده هم دارد. البته معتقدان به دین اسلام نباید فقط به فایده‌های خودارضایی نگاه کنند، چراکه در دین اسلام خودارضایی گناه است و بنابراین افرادی که خودارضایی می‌کنند باید هرچه سریع‌تر آن را ترک کنند.

با هم در ادامه‌ی این نوشتار از مجله‌ی شادیما به‌طور کامل مروری بر خودارضایی خواهیم داشت. با هم خواهیم دید که خودارضایی پسران و خودارضایی دختران به چه صورت است، عوارض استمناء چیست، چه فوایدی دارد و البته چه روش‌هایی برای ترک خودارضایی وجود دارند.

خودارضایی یا استمناء

خودارضایی چیست؟

میل جنسی در وجود اکثر انسان‌ها نهادینه است. اکثر دختران و پسران و جنسیت‌های دیگر با به‌بلوغ‌رسیدن قوای جنسی‌شان هم به کار می‌افتد. قوای جنسی انسان خواهان برقراری رابطه‌ی جنسی است، اما در سنین نوجوانی و حتی جوانی، بسیاری از پسرها و دخترها ازدواج نکرده‌اند و بنابراین مجبور هستند که برای ارضای نیاز جنسی، خودشان دست‌به‌کار شوند. خودارضایی، همان‌طور که از نام‌اش برمی‌آید، یعنی خود را ارضا کردن.

روش‌های متعددی برای خودارضایی وجود دارند. همچنین هم دختران و هم پسران امکان خودارضایی دارند و این‌گونه نیست که استمناء فقط مختصِ پسران باشد.

پسران با مالیدن آلت تناسلی‌شان و همزمان داشتن تخیلات جنسی به انزال و بنابراین به ارضا می‌رسند و دختران عمدتاً با مالیدن کلیتوریس ارضا می‌شوند. البته این‌ها فقط روش‌های رایج هستند، جز این موارد روش‌های دیگری هم برای استمناء وجود دارند.


مضرات خودارضایی

از دیرباز در فرهنگ سنتی ایران و حتی جهان به دلایل مذهبی خودارضایی تقبیح شده‌است. آن‌زمان‌ها به‌سبب همین تقبیح خودارضایی دلایل پزشکی و جسمی هم برای آن می‌آوردند. مثلاً گفته می‌شد که استمناء موجب آسیب‌های استخوانی می‌شود. یا گفته می‌شد که استمناء به چشم‌ها آسیب می‌زند.

حتی این باور وجود داشت که استمناء می‌تواند در مردان موجب ناباروری شود. همچنین می‌گفتند اسپرم‌هایی که در هر بار استمناء از بدن خارج می‌شوند، رفته‌رفته باعث تحلیل بنیه می‌شوند و بنابراین افرادی که به خودارضایی دچار اند، به‌تدریج ضعیف و کم‌زور می‌شوند. البته این باورهای سنتی، هنوز هم میان بسیاری از افراد پیر و جوان رایج هستند؛ اما واقعیت این است که این‌ها صرفاً باور هستند و نه قضایایی که علم پزشکی اثبات‌شان کرده باشد.

البته علم پزشکی جدید نیز نمی‌گوید که خودارضایی بی‌ضرر است. بعضی از پزشکان می‌گویند که خودارضایی بسیار زیاد می‌تواند عوارضی برای بدن داشته باشد، اما عمده‌ی عوارض استمناء مربوط به عوارض روحی‌روانی هستند. همچنین استمناء زیاد می‌تواند روی نحوه‌ی زندگی تأثیر سؤ داشته باشد. برخی از عوارض خودارضایی از نگاه علم پزشکی به قرار زیر هستند:

1- تبعات منفی احساس گناه

افراد مذهبی از آن‌جا که می‌دانند استمناء در دین گناه شمرده شده‌است، پس از هر بار استمناء دچار عذاب‌وجدان می‌شوند و همین عذاب‌وجدان تأثیری منفی روی روحیه‌ی آن‌ها می‌گذارد.

چنان‌چه اهل خودارضایی هستید اما مدام با عذاب‌وجدان دست‌وپنجه نرم می‌کنید، بهتر است با یک مشاور مذهبی در این زمینه صحبت کنید. هیچ دلیلی هم برای شرم وجود ندارد. استمناء مسئله‌ای است که بسیاری از انسان‌های تاریخ با آن درگیر بوده‌اند و بنابراین با هر فردی که صحبت کنید، شما را با تحقیر نگاه نخواهد کرد.


خودارضایی یا استمناء

2- تبعات منفی اعتیاد

مسئله‌ی دیگری که با خودارضایی پیوند دارد، اعتیاد به این عمل است. اعتیاد به استمناء تبعات منفی زیادی در پی دارد. کم‌شدن حضور در جمع دوستان، منزوی‌شدن، کنسل‌کردن قرارهای مهم، غیبت در کلاس‌های مدرسه یا دانشگاه و بسیاری موارد دیگر از جمله تبعات منفی اعتیاد به این کار هستند. اما اعتیاد به خودارضایی یعنی چه؟

شاید هفته‌ای یک یا دو بار استمناء مشکلی نداشته باشد، اما قطعاً هفته‌ای 3 بار و بیشتر می‌تواند نشانه‌ای از اعتیاد باشد. فردی که به این عمل اعتیاد پیدا می‌کند، مدام به‌دنبال دیدن فیلم‌های تحریک‌کننده‌ی جدید است. او حتی در مدرسه یا دانشگاه نیز می‌خواهد این کار را انجام دهد. حتی این امکان وجود دارد که در مهمانی هم از جای بلند شود و به دستشویی برود و به این کار مشغول شود.

همچنین اعتیاد به خودارضایی در دختران موجب بدشکل‌شدن واژن می‌شود. این احتمال هم وجود دارد که در اثر برخورد مکرر دست کثیف به کلیتوریس یا واژن یا حتی ورود شئ آلوده به واژن، دختران دچار عفونت واژن شوند.


ترک استمناء

فواید خودارضایی

فارغ از تبعات منفی استمناء، این کار می‌تواند فوایدی هم داشته باشد. یکی از فواید آن کاهش استرس است. افرادی که معتاد به این عمل نیستند و در هفته یک یا دو بار آن را انجام می‌دهند معمولاً تنش جنسی کمتری را تجربه می‌کنند.

نکته‌ی مثبت دیگری که در مورد این کار وجود دارد این است که افراد مجردی که خودارضایی می‌کنند، معمولاً از رابطه‌ با دیگران پرهیز می‌کنند. خودارضایی به‌خودی‌خود ضرر جسمی خاصی ندارد، اما رابطه‌ی جنسی با دیگران احتمال ابتلا به بیماری ایدز، هپاتیت و سایر عفونت‌های مقاربتی را در پی دارد.

همچنین یک سری پژوهش نشان از آن دارند که خودارضایی حتی می‌تواند برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مفید باشد، البته برای آن‌که بتوان به نتایج قطعی‌تری رسید به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.

با این حال، یک مطالعه در سال 2003 نشان داد که مردانی که در دهه‌ی 20 زندگی‌شان هفته‌ای 5 بار خود ارضایی می‌کنند معمولاً کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. پزشکان حدس می‌زنند که کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ناشی از این است که انزال‌های مکرر مانع از جمع‌شدن عوامل ایجاد‌کننده‌ی سرطان پروستات می‌شوند.

در مطالعه‌ای دیگر در سال 2016 باز هم این نتیجه حاصل شد که استمناء با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات رابطه‌ی مستقیم دارد.

بر طبق این مطالعه، مشخص شد که مردانی که در طی ماه 20 بار و بیشتر خودارضایی می‌کنند کمتر به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند؛ با این حال یک مطالعه‌ی دیگر در سال 2008 عکسِ این نتیجه را ثابت کرد و نشان داد که افرادی که زیاد استمناء می‌کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

در کل باید پژوهش‌های بیشتری در این زمینه انجام شوند تا نتایجی قطعی‌تر حاصل شوند.


روش های درمان خودارضایی | راه های ترک خودارضایی

به هر دلیلی اگر نمی‌خواهید از این پس استمناء کنید، این فرصت را دارید که از برخی روش‌ها برای ترک خودارضایی استفاده کنید. بهترینِ این روش‌ها عبارت اند از:

1. مشغول باشید

در طی روز خودتان را مشغول کارهای مختلف کنید. هرچه درگیرتر باشید ذهن‌تان کمتر به استمناء فکر می‌کند و به این ترتیب رفته‌رفته می‌توانید از اعتیاد به آن فارغ شوید.

ورزش، فیلم‌دیدن، کتاب‌خواندن، کار کردن، بیرون‌رفتن، بازی‌کردن و بسیاری کارهای دیگر وجود دارند که هر یک می‌توانند برای پر کردن اوقات‌تان کاربردی باشند.

ترک خودارضایی

2. فیلم‌های تحریک‌کننده نبینید

اگر عادت کرده‌اید که فیلم‌های تحریک‌کننده ببینید، مطمئن باشید که تا زمانی که به این عادت پایبند هستید، استمناء هم وجود دارد. قطعاً برای ترک استمناء باید عادت تماشای فیلم‌های تحریک‌کننده را ترک کنید.

3. تحمل کنید

هر زمان که احساس کردید نیاز به ارضا دارید، تحمل کنید. باور کنید که پس از چند دقیقه تحمل احساس نیاز فروخواهد نشست. در اغلب مواقع، خود ارضایی در اثر پاسخِ خیلی سریع به این نیاز اتفاق می‌افتد.

4. به تبعات منفی آن فکر کنید

چرا می‌خواهید استمناء را ترک کنید؟ قطعاً چون از آن راضی نیستید. اگر راضی نیستید حتماً این کار را یا لااقل تبعات منفی‌اش را بد می‌دانید. زمانی که وسوسه می‌شوید استمناء کنید، به تبعات منفی آن فکر کنید. قطعاً روی وسوسه‌تان تأثیر خواهد گذاشت.

5. مثانه را پر نگه ندارید

گاهی پریِ مثانه به‌طور مصنوعی موجب احساس شهوت می‌شود. سعی کنید هر زمان که نیاز به دفع ادرار داشتید، این کار را انجام دهید و از پر نگاه‌داشتن مثانه اجتناب کنید.

6. به‌هنگام خواب شکمی پر نداشته باشید

شکم خیلی‌پر به‌هنگام خواب می‌تواند موجب حس شهوت شود. شب‌ها هم کم بخورید و هم این که فاصله‌ی شام‌خوردن تا زمان خواب‌تان را افزایش دهید.

7. از اپلیکیشن استفاده کنید

برای ترک خودارضایی اپلیکیشن‌هایی در دسترس هستند. به‌کمک این اپلیکیشن‌ها می‌توان ساده‌تر و هدف‌مند‌تر استمناء را ترک کرد. یکی از بهترینِ این اپلیکیشن‌ها، اپلیکیشن Stop M است. این اپلیکیشن را از طریق لینک زیر از پلی‌استور دانلود کنید:

دانلود اپلیکیشن Stop M


خلاصه

خودارضایی عوارض جسمی زیادی ندارد، با این حال اگر فکر می‌کنید که احساس گناه و عذاب‌وجدان ناشی از آن و همچنین اعتیاد به این عمل روی زندگی شما تأثیر گذاشته‌است، سعی کنید عزمی جزم داشته باشید و این عمل را ترک کنید.

همچنین بخوانید: بهترین روش های درمان زود انزالی