جالب و خواندنی


بایدها و نبایدهای انتخاب اسم زیبا برای فروشگاه‌های آنلاین

اگر در فکر راه اندازی یک کسب و کار آنلاین باشید احتمالاً در زمان انتخاب اسم کمی سردرگم شوید. شاید هم هر اسمی که انتخاب می‌کنید، یک نفر قبل از شما با آن اسم یک فروشگاه اینترنتی راه انداخته است. اینجاست که نیاز به یک راهنما برای انتخاب اسم خواهید داشت.

خوشبختانه در این بخش می‌خواهیم بایدها و نبایدهای انتخاب اسم را با شما در میان بگذاریم. با یادگیری این نکات می‌توانید به راحتی یک اسم خلاقانه برای کسب و کار خودتان پیدا کنید. اسمی که هیچ فردی قبل از شما به آن فکر نکرده و می‌تواند تأثیر زیادی در موفقیت شما داشته باشد.

پس بیایید یک بار برای همیشه با مهم‌ترین نکات و استراتژی‌های انتخاب اسم برند آشنا شوید. با ما در ادامه همراه باشید.

چرا باید یک اسم منحصر به فرد برای برند داشته باشیم؟

همه کسب و کارها با یک اسم شروع شدند و با همان اسم هم شهرت جهانی پیدا کردند. آمازون، گوگل، یوتیوب، کوکاکولا، مک دونالد یا حتی دیجی کالا هم با یک اسم منحصر به فرد کارشان را شروع کردند.

دیجی کالا در شروع فعالیت حرفه‌ای خودش فعالیتی نزدیک به اسمش داشت. فروش محصولات دیجیتال در فروشگاه آنلاین نقطه آغازین این کسب و کار بود. حالا امروزه از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را می‌توانید در دیجی کالا پیدا کنید. دیجی کالا با یک اسم مناسب جایگاه خودش را در بین کسب و کارها پیدا کرد و کم‌کم کارش را گسترش داد.

این در حالی است که صاحبان این کسب و کار می‌توانستند یک سایت با نام فروشگاه محمدی بزنند. محمدی فامیلی برادران بنیان گذار دیجی کالا است. حالا به نظرتان مشتریان می‌توانستند متوجه شوند که این یک فروشگاه محصولات دیجیتال است؟ یا به نظرتان فروشگاه محمدی می‌توانست به چنین شهرتی برسد؟

البته این یک مثال بود. ممکن است کسب و کارهایی با نام‌های تکراری و غیر خلاقانه هم به شهرت برسند؛ اما اگر می‌خواهید یک کار حرفه‌ای داشته باشید حتماً به فکر انتخاب یک اسم منحصر به فرد باشید.

چرا باید یک اسم منحصر به فرد برای برند داشته باشیم؟

نکات مهم برای انتخاب اسم برای فروشگاه‌های آنلاین

در زمان انتخاب اسم برای فروشگاه آنلاین می‌توانید از یک متخصص برندینگ کمک بگیرید. اما اگر می‌خواهید یک کسب و کار کوچک داشته باشید و خودتان صفر تا صد انتخاب اسم را دنبال کنید، حتماً به این 9 نکته توجه کنید.

1- اسم ساده و کوتاه انتخاب کنید

به نظر شما فردی که به دنبال مطالعه مطالب کاربردی در زمینه سئو و تولید محتوا است؛ در نگاه اول به سراغ سایت MOZ می‌رود یا وب سایت digitalthirdcoast را انتخاب می‌کند؟ سایت MOZ و Ahrefs امروزه به عنوان سایت‌های معروف حوزه سئو هستند.

نام این دو برند راحت تلفظ می‌شود و بیشتر بین متخصصین این حوزه شناخته شده است. مخاطبان هم می‌توانند به خاطر سادگی و راحتی تلفظ نام برند، ارتباط بهتری با آن بگیرند. پس سعی کنید اسم برند خودتان را کوتاه و ساده انتخاب کنید.

2- به معنای پشت هر اسم فکر کنید

سعی نکنید فقط یک اسم مشابه با رقبای حوزه کاری خودتان انتخاب کنید. گاهی اوقات این اسامی می‌توانند بی‌معنا باشند. با این کار نه تنها جایگاهی در عرصه رقابت نخواهید داشت، بلکه مخاطبان برند شما را یک برند بی‌ارزش تصور می‌کنند.

گاهی اوقات هم باعث می‌شوید تا مخاطب با دیدن برند شما به یاد برند رقیب بیفتد. با این کار در حال تبلیغات برای آن برند هستید و جایگاه خودتان را در بین مردم از دست می‌دهید. شما باید اسمی را برای کسب و کارتان انتخاب کنید که در آینده اگر کسی در مورد مفهوم و معنای کلمه پرسید بتوانید جواب درخوری داشته باشید.

چرا باید یک اسم منحصر به فرد برای برند داشته باشیم؟

3- به سراغ اسم‌های تکراری نروید

باید در زمان انتخاب اسم حواستان باشد که اسم تکراری انتخاب نکنید. مثلاً اگر یک کسب و کار آنلاین فروش جوراب دارید ساکس شاپ، نوین ساکس، جوراب السوان، نانی شاپ، جوراب آنلاین، جووراب، جورابینو و… نمونه اسم آنلاین شاپ های حوزه فروش جوراب هستند که قبلاً انتخاب شده است.

برای رقابت در زمینه فروش جوراب یک اسم جدید انتخاب کنید. بعد از آن یک دامنه اینترنتی با این نام خریداری کنید و وب سایت فروشگاهی خودتان را راه بیندازید.

4- اسم ماندگاری برای برند داشته باشید

کمی تحقیق کنید و ببینید مردم نسبت به چه نام‌هایی حس خوبی دارند. بعضی از اسامی باعث می‌شوند تا مردم ارتباط خوبی با آن بگیرند؛ در حالی که شاید قبلاً یک بار هم نام چنین برندی به گوششان نخورده باشد.

شما باید آن کالا یا خدماتی باشید که مردم به محض دیدن نام برند به شما اعتماد کنند. از طرف دیگر محصولات یا خدمات شما باید به قدری باکیفیت باشند که مردم به محض شنیدن نام برند، محصول شما را انتخاب کنند.

مثلاً همه افراد می‌دانند که برند فیلیپس در زمینه وسایل برقی به خصوص وسایل اصلاح صورت و مو باکیفیت است. به همین خاطر اگر کسی به فکر خرید ماشین ریش تراش باشد، یکی از گزینه‌های انتخابی آن ماشین ریش تراش فیلیپس است.

چرا باید یک اسم منحصر به فرد برای برند داشته باشیم؟

5- به کلمات کلیدی برند توجه کنید

کلمات کلیدی اصلی خدمات یا محصولات شما چه چیزهایی هستند؟ مثلاً یک شرکت طراحی سایت می‌تواند با استفاده از این کلمات یک نام برای کسب و کارش انتخاب کند:

  • Web
  • Design
  • طراحی
  • وب سایت
  • برنامه نویسی
  • فروشگاه
  • اینترنت
  • طراح
  • تبلیغات

سعی کنید با ترکیب این کلمات یک اسم کوتاه و بامعنی پیدا کنید. شرکتی مثل ملی پیامک یک شرکت ایرانی برای ارسال پیامک انبوه است. با استفاده از کلمه ملی و کلمه پیامک یک اسم ماندگار برای خود انتخاب کرده است.

6- از ترکیب فارسی و انگلیسی استفاده کنید

برند دیجی کالا که بالاتر توضیح دادیم را که به خاطر دارید؟ نام این برند از ترکیب دو کلمه digital و کالا (محصول) کلمه دیجی کالا به وجود آمده است. از ترکیب کلمه web و طراح می‌توانید نام وب راه را به دست بیاورید.

از ترکیب کلمه web و برنامه نویسی هم کلمه وب نویس استخراج می‌شود. به همین راحتی می‌توانید از ترکیب دو کلمه فارسی و انگلیسی یک نام برند منحصر به فرد داشته باشید.

7- با کلمات بازی کنید

گاهی اوقات بازی با کلمات و کمی خلاقیت می‌تواند شما را به یک اسم منحصر به فرد برساند. مثلاً پیکسل به بخشی از یک عکس گفته می‌شود. حالا یک سایت فروش دوربین از کلمه پیکسل برای برند خودش استفاده کرده است.

البته می‌توانست کلمه دیافراگم، لنزک و… هم انتخاب کند. تیکت به معنای بلیط می‌تواند برای انتخاب اسم وب سایت فروش بلیط سینما و تئاتر مناسب باشد. اسم‌های این‌چنینی می‌تواند تداعی‌گر یک نام منحصر به فرد برای هر برندی باشد.

8- از ابزارهای آنلاین کمک بگیرید

این روزها می‌توانید با استفاده از ابزارهای آنلاین و هوش مصنوعی یک اسم مناسب برای برند خودتان پیدا کنید. سعی کنید اسامی پیشنهادی خودتان را همراه با ویژ‌گی‌های به هوش مصنوعی توضیح دهید.

سپس از او بخواهید تا چند نام برند با توجه به ویژگی‌های توصیف شده و اسامی پیشنهادی برای شما انتخاب کند. با این کار می‌توانید یک نام جدید و مناسب برای کسب و کارتان داشته باشید. به همین راحتی!

چرا باید یک اسم منحصر به فرد برای برند داشته باشیم؟

9- هر اسمی که به ذهنتان می‌رسد را بنویسید

در بخش‌های مختلف این مقاله راهکارهای انتخاب اسم متفاوتی را به شما گفتیم. احتمالاً شما هم با ترکیب اسامی توانستید چند اسم مختلف بسازید. قبل از اینکه این اسامی از خاطرتان برود، یک دفترچه و خودکار بردارید و همه آن‌ها را یادداشت کنید.

فرقی نمی‌کند که اسامی انتخابی شما بی معنا، معنادار، کوتاه یا بلند باشد؛ همه آن‌ها را یادداشت کنید و در آخر ببینید کدام یک پتانسیل تبدیل به اسم برند شما را دارد.

در آخر باید بدانید

فکر می‌کنیم که تا اینجای مقاله توانسته باشید با استراتژی انتخاب اسم برای آنلاین شاپ یا فروشگاه اینترنتی ارتباط برقرار کنید. به راحتی و با رعایت همین نکات کوچک می‌توانید چند اسم برای برندتان انتخاب کنید. فراموش نکنید که اسم برند شما کوتاه، با مفهوم، زیبا و به‌یادماندنی باشد.