چک لیست کارهای مراسم عروسی


روز و شب عروسی در ذهن عروس و داماد تا همیشه ماندگار می‌شوند، بنابراین باید تا جای امکان مراسم عروسی را به بهترین شکل برگزار کرد تا خاطره‌ای که از این روز و شب در ذهن عروس و داماد می‌ماند همیشه خاطره‌ای شیرین و دوست‌داشتنی باشد.

برنامه ریزی عروسی از بهترین کارهایی است که می‌توان برای بهتر برگزار کردن عروسی انجام داد. تجربه ثابت کرده کسانی که از ماه‌ها قبل از عروسی برنامه ریزی می‌کنند، مراسم بسیار بهتری را نسبت به کسانی که برنامه ریزی خاصی ندارند تجربه می‌کنند.

خوشبختانه برنامه ریزی عروسی چندان کار دشواری نیست، فقط باید یک سری اصول در آن رعایت شوند. ما در ادامه به‌طور کامل و مرحله‌به‌مرحله برای‌تان خواهیم گفت که به چه صورت برنامه ریزی مراسم عروسی را انجام دهید تا بتوانید در روز و شب عروسی بدون استرس و نگرانی از مراسم لذت ببرید و خاطره‌ای شیرین از آن برای همیشه ذر ذهن‌تان داشته باشید.

برنامه ریزی عروسی

چک لیست کارهای مراسم عروسی


1. تاریخ عروسی را تعیین کنید [4 الی 6 ماه قبل از عروسی]

فکر می‌کنم شما هم موافق باشید که اولین مرحله برای برنامه ریزی عروسی این است که تاریخ عروسی را تعیین کنید، زیرا هر کار دیگری که برای تدارک یک مراسم عالی بخواهید انجام دهید وابسته به تاریخ عروسی است.

برای تعیین تاریخ عروسی هم تا جای امکان تمامی جوانب را در نظر بگیرید. به‌عنوان مثال، اگر قرار است درصدی از مهمانان شما از شهرهای دیگر بیایند، باید روز عروسی در ماه یا فصلی باشد که مهمانان برای سفر از شهر خود به شهر شما مشکلی نداشته باشند.

مثلاً دی‌ماه یا بهمن‌ماه در کشور ما اوضاع جاده‌ها به‌سبب برف و باران مناسب نیست و اگر در شهری سرد زندگی می‌کنید، اصلاً نباید به فکر برگزاری مراسم عروسی در دی‌ماه یا بهمن‌ماه باشید.

این مورد فقط یک مثال بود و سخن کلی این است که باید تمامی جوانب را برای تعیین تاریخ عروسی در نظر بگیرید و بعد از توجه کامل به تمامی جوانب و شرایط، یک روز خاص را به‌عنوان تاریخ عروسی تعیین کنید.

چک لیست کارهای روز عروسی

در ضمن بهتر است یک دفترچه‌ی یادداشت زیبا تهیه کنید و یک‌به‌یک کارهایی که می‌خواهید قبل از عروسی و در حین عروسی انجام دهید را آن‌جا بنویسید. پس اولین چیزی که باید در صفحه‌ی اول آن دفترچه‌ی یادداشت بنویسید تاریخ عروسی است.

همه مراحل عروسی را از قبل برنامه ریزی کرده و در یک دفترچه یادداشت ثبت کنید.

نکته: تعیین تاریخ عروسی بهتر است حداقل 4 ماه قبل از تاریخ عروسی باشد. هراندازه قبل از برگزاری مراسم عروسی زمان داشته باشید بهتر است. یعنی اگر شما به همراه همسر، خانواده‌ی همسر و خانواده‌ی خودتان نشستید و درصدد برآمدید که تاریخ عروسی را تعیین کنید، آن را حداقل 4 ماه بعد تعیین کنید. اگر به‌عنوان مثال تاریخ عروسی را 1 ماه بعد انتخاب کنید بسیار دشوار است تا از پس تمامی فعالیت های مورد نیاز مراسم را به‌خوبی بربیاید، بنابراین ممکن است مراسم عروسی شاید به آن شکلی که در ذهنتان است برگزار نشود.

2. بودجه را تعیین کنید [4 الی 6 ماه قبل از عروسی]

برای برنامه ریزی عروسی این مرحله در واقع باید همزمان با مرحله‌ی اول طی شود؛ یعنی همان شب یا روزی که دور هم نشستید و قرار بر تعیین تاریخ عروسی شد، باید بودجه‌ای که قرار است برای برگزاری مراسم عروسی صرف شود را تعیین کنید.

سهل انگاری در تعیین بودجه عروسی می تواند موجب اختلاف شود. موارد مالی را جدی بگیرید!

چندان تفاوتی نمی‌کند که این بودجه چقدر است، اما آن‌چه مهم است این است که بودجه را در همان مراحل اول برنامه ریزی عروسی تعیین کنید تا بتوانید بر طبق میزان پولی که دارید کارهای مربوط به مراسم عروسی را انجام دهید و این هزینه ها از قبل مورد توافق قرار گرفته و دلخوری ایجاد نشود.

نکته‌ی مهمی که باید برای تعیین بودجه در نظر داشته باشید این است که در حال حاضر تورم در کشور ما بسیار بالاست و هزینه‌های 4 ماه آینده نسبت به اکنون معمولاً بیشتر هستند. پس باید تا جای امکان تورم را در نظر بگیرید و هزینه‌ مراسم عروسی که قرار است 4، 5 یا 6 ماه بعد برگزار شود را بر حسب تورم تعیین کنید.

3. محل برگزاری مراسم عروسی را تعیین کنید [4 الی 6 ماه قبل از عروسی]

البته که در حال حاضر بسیاری از زوج‌ها، مراسم عروسی‌شان را در تالارهای عروسی برگزار می‌کنند اما کم هم نیستند کسانی که مراسم را در باغ یا در خانه‌ی پدری برگزار می‌کنند.

چندان تفاوتی نمی‌کند که مراسم را در کجا برگزار کنید، این مورد فقط به شما و شرایط‌‌تان بستگی دارد، اما آن‌چه که برای برنامه ریزی عروسی مهم است این است که تعیین کنید مراسم عروسی در چه مکانی باید برگزار شود.

اگر قرار است مراسم در تالار برگزار شود، قطعاً باید به‌دنبال انتخاب یک تالار خوب و مناسب باشید.

اگر قرار است مراسم در باغ برگزار شود، باید باغی را که هم دسترسی خوبی داشته باشد و هم از محیطی جذاب برخوردار باشد انتخاب کنید و اگر قرار است مراسم در خانه برگزار شود باید وضعیت خانه را برای برگزاری مراسم عروسی سروسامان بدهید.

برنامه ریزی برای عروسی

در واقع مشخص‌بودن مکان برگزاری مراسم عروسی در تعیین مراحل برنامه ریزی عروسی نقش مهمی دارد و به همین دلیل است که باید در همان مراحل اولیه تعیین کنید که عروسی در چه مکانی برگزار می شود. فراموش نکنید که این مورد را هم در دفترچه‌ی یادداشت بنویسید.

4. لیست مهمانان عروسی را تهیه کنید [4 الی 6 ماه قبل از عروسی]

در همان روز یا شبی که شما، همسر و خانواده‌های‌تان دور هم هستید و تاریخ، بودجه و محل مراسم عروسی را تعیین می‌کنید، باید لیست مهمانان عروسی را هم تهیه کنید.

خیلی از مهمانان مربوط به خانواده‌ی شما هستند و خیلی هم مربوط به خانواده‌ی همسر. بنابراین نه خانواده‌ی همسر دقیقاً می‌داند که شما چه تعداد مهمان خواهید داشت و نه خانواده‌ی شما؛ پس باید در همان شب صحبت کنید، خانواده‌های مهمانان را یکی‌یکی به یاد بیاورید و به‌همراه تعداد کسانی که فکر می‌کنید با آن‌ها به مراسم خواهند آمد در دفترچه‌ی یادداشت بنویسید.

دست‌آخر تعداد را جمع بزنید تا برآوردی کلی از تعداد کسانی که قرار است در مراسم عروسی حضور داشته باشند به دست آورید.

در ضمن تعیین لیست مهمانان به شما کمک می‌کند که روزهای قبل از برگزاری مراسم عروسی بتوانید به‌سادگی برای تک‌تک کسانی که می‌خواهید در مراسم شرکت کنند کارت دعوت بفرستید.

تعداد مهمانان مراسم عروسی یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر میزان هزینه جشن عروسی است.

برنامه ریزی مراسم عروسی

نکته: گاهی برخی از مهمانان، افراد بیشتر را با خود به عروسی می‌‌آورند. اگر چنین اتفاقی بیفتد نباید برنامه‌های شما به هم بخورند. بنابراین بهتر است وقتی لیست مهمانان را تهیه کردید، محض احتیاط تعداد را چند نفر بیشتر در نظر بگیرید.

5. محل عروسی را رزرو کنید [3 الی 4 ماه قبل از عروسی]

اگر تالار یا باغ را به‌عنوان محل برگزاری عروسی تعیین کرده‌اید، باید چند ماه قبل آن را رزرو کنید. پس در واقع اولین مرحله بعد از تعیین تاریخ، بودجه، محل و مهمانان عروسی این است که نسبت به رزرو تالار یا باغ اقدام کنید.

اگر هم خانه‌ی پدری را به‌عنوان محل عروسی تعیین کرده‌اید، باید از قبل رفته‌رفته خانه را برای برگزاری مراسم عروسی سروسامان بدهید. مثلاً اگر فکر می‌کنید خانه چندان نو و تمیز نیست، می‌توانید آن را نقاشی کنید. خلاصه آن که باید از چند ماه قبل محل برگزاری عروسی را آماده کنید تا دیگر از این بابت دغدغه‌ای نداشته باشید.

تالار عروسی بخش بزرگی از هزینه های مراسم عروسی را به خود اختصاص می دهد پس در انتخاب آن دقت کنید.

6. آتلیه‌ی عروس را رزرو کنید [3 الی 4 ماه قبل از عروسی]

ششمین مرحله در برنامه ریزی عروسی این است که آتلیه‌ی عروس را انتخاب کنید و با آن قرارداد ببندید. در شهرهای بزرگ، آتلیه‌های عروس زیادی فعالیت دارند، اما همه‌ی آن‌ها در یک سطح نیستند.

برخی آتلیه‌ها کیفیت کاری بهتری دارند و می‌توانند گزینه‌هایی مناسب‌تر باشند. البته که در این بین باید به بودجه هم توجه داشت و به‌دنبال آتلیه‌هایی بود که هزینه‌ی کاری‌شان مطابق با بودجه‌ای است که شما برای این کار تعیین کرده‌اید.

برنامه ریزی مراسم عروسی

 

این‌ها همه دست‌در‌دست هم می‌گذارند و کاری می‌کنند که جست‌وجو برای آتلیه‌ی عکاسی فرآیندی زمان‌بر باشد. بنابراین درست پس از رزرو تالار یا باغ – و درواقع چند ماه قبل از برگزاری مراسم عروسی – باید کار جست‌وجو برای آتلیه‌ی مناسب را آغاز کنید تا بتوانید آتلیه‌ای مناسب پیدا کنید.

جست‌وجوی آتلیه عروس هم راه‌های مختلفی دارد. می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های اینترنتی به‌دنبال آتلیه باشید و نظرات دیگران را در مورد آن‌ها بخوانید. همچنین می‌توانید از آشنایان و دوستان پرس‌وجو کنید، خصوصاً کسانی که به‌تازگی ازدواج کرده‌اند.

7- آرایشگاه عروس را تعیین کنید [3 الی 4 ماه قبل از عروسی]

مرحله‌ی بعد از قرارداد بستن با آتلیه‌ی عکاسی، پیدا کردن آرایشگاه عروس و رزرو کردن آن است. در هر شهری، چه کوچک و چه بزرگ، آرایشگاه‌های زیادی برای آرایش عروس وجود دارند، بنابراین مهم است که از میان آن‌ها آرایشگاهی که هم کیفیت کار بالایی دارد و هم هزینه‌های‌اش سازگار با بودجه‌تان هستند را انتخاب کنید.

چک لیست کارهای مراسم عروسی

فراموش نکنید که مراسم عروسی قرار است تا همیشه در ذهن‌تان به خاطره‌ای ماندگار تبدیل شود، پس باید هم خانم و هم آقا ظاهری عالی در مراسم داشته باشند. این به معنای آن نیست که باید حتماً هزینه‌ای هنگفت برای آرایشگاه کنار بگذارید، بلکه منظور این است که باید تا جای امکان آرایشگاهی با کیفیت تعیین کنید. با هر هزینه‌ای که قرار است صرف کنید، می‌توانید آرایشگاه و آرایشگری که در گذشته به دیگران ثابت کرده که کاردرست است را انتخاب کنید.

جست‌وجو در شبکه‌های اجتماعی، جست‌وجو در سایت‌های اینترنتی، پرس‌وجو از آشنایان و دوستان و کلی راه دیگر برای پیدا کردن یک آرایشگاه حرفه‌ای و کاردرست وجود دارند.

8. لباس عروس را اجاره کنید [1 ماه قبل از عروسی]

اگر قرار است لباس عروس را بخرید، باید حدود 1 ماه قبل از مراسم عروسی برای این کار اقدام کنید. شما می‌توانید از میان تصاویر لباس عروس، چیزی که فکر می‌کنید به سلیقه‎تان نزدیک است را انتخاب کنید و خلاصه قبل از خرید کلیت چیزی که می‌خواهید را در نظر داشته باشید تا بتوانید خریدی سریع‌تر انجام دهید.

اگر هم قرار است لباس عروس را اجاره کنید بهتر است باز هم یک ماه قبل از مراسم عروسی برای اجاره‌ی لباس عروس اقدام کنید. سعی کنید اجاره‌ی لباس عروس را به روزهای آخر موکول نکنید. اگر قرار باشد با عجله این کار را انجام دهید ممکن است نتوانید انتخابی شایسته داشته باشید.

9. ماشین عروس اجاره کنید [4 الی 2 هفته قبل از عروسی]

چک لیست کارهای عروسی

اجاره‌ی ماشین عروس، یکی دیگر از کارهایی است که باید حتماً در برنامه ریزی عروسی باشد. بهتر است انتخاب ماشین عروس را به روزهای آخر موکول نکنید، بلکه 4 هفته و نهایتاً 2 هفته قبل از برگزاری مراسم عروسی باید خیال‌تان را از بابت ماشین عروس راحت کنید.

10. کارت‌های عروسی را پخش کنید [2 تا 1 هفته قبل از عروسی]

پخش کارت‌های عروسی، خصوصاً برای مهمانانی که در شهرهای دیگر هستند، از کارهای مهم قبل از برگزاری مراسم عروسی است، ولی متأسفانه خیلی اوقات این مرحله نادیده گرفته می‌شود. در چنین شرایطی باید با عجله کارت‌های عروسی را پخش کرد که البته ممکن است در این وضعیت کار به‌درستی انجام نشود.

پس بهتر است دو هفته قبل از عروسی از همان لیست مهمانان که از قبل در دفترچه یادداشت ثبت کرده‌ بودید استفاده کنید و برای آن‌ها کارت عروسی بنویسید.

انتخاب کارت عروسی موردی نیست که بتواند چندان وقت‌گیر باشد و همچنین نباید خیلی هم روی آن سخت‌گیری داشته باشید. به هر فروشگاه کارت عروسی که بروید مدل‌های زیادی دارد که به‌راحتی می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

یکی دیگر از راه های انتخاب کارت عروسی به صورت اینترنتی است که به دو صورت کارت عروسی آنلاین و سفارش اینترنتی کارت عروسی برای چاپ است.

در روش اول یک کارت عروسی اینترنتی ایجاد می کنید که می توانید لینک آن را به مهمانان ارسال کنید که امروزه بسیار محبوب شده است، و راه دوم سفارش اینترنتی کارت عروسی است که می توانید درخوسات طراحی کارت عروسی هم بدهید تا با نظر شما منطبق باشد.

چند نکته‌ی کوچک برای برنامه ریزی عروسی

  • حتماً موارد برنامه ریزی عروسی را در دفترچه یادداشت ثبت کنید. یعنی تاریخ عروسی، بودجه، مهمانان و تمامی کارهایی که باید در طی بازه‌ی چندماهه انجام دهید را در آن ثبت کنید و هر مرحله که صورت گرفت، جلوی آن تیک بزنید.
  • در چند روز آخر منتهی به برگزاری مراسم عروسی، چک‌لیست دفترچه‌یادداشت را بررسی کنید و ببینید که هر یک از مراحل به‌خوبی انجام شده‌اند یا خیر.
  • سعی کنید تا جای امکان تالار عروسی، آتلیه و آرایشگاه را کنار هم اجاره کنید تا مجبور نشوید برای تردد میان آن‌ها مسافتی طولانی را طی کنید.
  • در روزهای منتهی به عروسی، به تالار یا باغ سر بزنید و ببینید شرایط برای برگزاری عروسی مناسب است یا خیر. وضع غذا، میوه، صندلی‌ها و … را با دقت بررسی کنید. نباید این موارد را به روز آخر موکول کنید، چون شاید فرصت برای اصلاح آن‌ها باقی نمانَد.
برنامه ریزی برای عروسی

سخن آخر

با هم در این نوشتار مروری بر کلیت برنامه ریزی عروسی داشتیم. بدون‌شک اگر مراحل این نوشتار را رعایت کنید و به نکاتی که گفته شد توجه داشته باشید، می‌توانید یک مراسم عروسی فوق‌العاده را تجربه کنید و سالیان دراز خاطره‌ای شیرین از آن در ذهن داشته باشید.

اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید حتماً آن را با ما و کاربران شادیما در میان بگذارید.